Site icon Haphukuk

YARGITAY KARARI HABERLERİ

YARGITAY KARARI HABERLERİ

Yargıtay kararı haberlerine ulaşmak istiyorsanız bu yazımız ilginizi çekebilir.
Yargıtay Türkiye Cumhuriyeti’nde işçi olarak çalışan milyonları yakından ilgilendirecek karara gitti. Bu karar işçileri yakından ilgilendirirken iş verenleri de oldukça ilgilendirmektedir.

İş güvenliği kazaları sıklıkla yaşanan ve maalesef ciddi kayıplardan sonra işçi mahkemelerine başvurulan konuları barındırmaktadır. Son yıllarda özel sektörde çalışan işçilerin belli bir yüzdesi aynı şikayetlerle iş kazasına uğradıktan sonra hem işten çıkarılma hem de masraflarla başbaşa kalma durumunda kalmaktadır. Yargıtay işçi tarafından kazanılan hak davalarında bu etapta yeni bir karara vardı. Bu kararda işçi haklarının saklı kalması açısından ve iş verenin de haklarının gasp edilmemesi açısından yüksek derece önem arz etmektedir. Karar personel ve iş sahibi arasında görülen tazminat davalarının haklı sonuçlanması için, işçinin Sosyal Güvenlik Kurumu’na verilen ödeme dilekçesinin yerine gerçekte ödenen net bedelin dikkate alınacağı bildirildi. İş veren evrakta sahtecilik yapamayacak ve iş kazasını saha güvenliğinin olmamasından kaynaklı olduğunu kanıtlayan haklı işçinin hakları koruma altına alınacak.

İşçi mahkemesinde Yargıtay 21. Hukuk Dairesi’nde görülen bir davada alınan bu karar, bu ve benzeri yaşanmış ve/veya yaşanabilecek herhangi bir kazada kanıtlanması şartıyla emsal niteliği taşıyacak ve iş kazası geçiren işçinin hak ve emekleri korunmuş olacaktır. Yargıtayın almış olduğu bu yeni karar işçilere umut olurken iş vereni de güvenlik tedbirlerini arttırmaya teşvik etmiştir.

 

Exit mobile version