Site icon Haphukuk

TAM KAPANMA GENELGESİ

TAM KAPANMA GENELGESİ

İç İşleri Bakanlığı’nca yayınlanan tam kapanma genelgesi haberlerinden faydalanmak istiyorsanız bu yazımız size yardımcı olabilir. Türkiye Cumhuriyeti İç İşleri Bakanlığı 29 Nisan 2021 ile 17 Mayıs 2021 tarihlerini tam kapanma olarak belirlemiş ve COVİD-19 kaynaklı vakaların azalmasını sağlamak amacıyla bu tarihleri sokağa çıkma yasağı olarak ilan etmiştir.

4 Mayıs 2021 tarihinde İç İşleri Bakanlığı’nca yeni bir genelge yayınlanmıştır. Bu genelge 81 il genelindeki Pazar yerlerini kapsadığından ‘’Pazar Yerleri Genelgesi’’ olarak adlandırılmış ve 81 ilin Valiliğine Pazar Yerleri Genelgesi gönderilmiştir. Genelge muhafaza yöntemlerinin zorluğu ve tarımsal ürünlerin saklama ömrünün az oluşundan dolayı zayi olmaması adına bir görüşme yapıldı, hemen ardından belli kararlara varıldı.

Bu kararlar kapsamında 8 Mayıs ve 15 Mayıs 2021 tarihlerine denk düşen Cumartesi günleri saat 10.00 ile 17.00 arası yaş sebze, meyve ve fide satışlarında bulunulabilecektir. Ayrıca vatandaşlarının ikamet adreslerine en yakın yerlerde bulunan semt pazarlarına gidiş gelişlerine izin verilecektir.

Bu muafiyet kapsamında üretici sadece yaş sebze, meyve ve fide satışında bulunabilecektir. Bunun dışında giyim, oyuncak, züccaciye ve benzeri değişik kollardaki ürünlerin hiçbirinin Pazar yerlerinde kısıtlama boyunca satışına izin verilmeyecektir. Sağlık Bakanlığı izni kapsamında tezgahlar arasında en az üç metre mesafe bırakmak zorunlu olacaktır. Giriş çıkış kontrollerinin sağlanması için demir bariyerler ve kontrol noktaları kullanılacaktır.

Exit mobile version