Site icon Haphukuk

SAYIŞTAY KARARLARI HABERLERİ

SAYIŞTAY KARARLARI HABERLERİ

Sayıştay kararları haberleri veya sayıştay haberlerinden bilgi sahibi olmak istiyorsanız bu yazımız size yardımcı olabilir. Sayıştay 2 Mayıs 2021 itibariyle özel kuruluş dernekleri ve hizmet vakıfları açısından uygulanacak yeni bir karara vardı. Alınan bu karara göre il ve ilçe belediye başkanlıklarının ve belediye müdürlük hizmetlerinin 2021 Mayıs ayı itibariyle ortak hizmet harici özel kuruluş dernekleri, yardım dernekleri, hizmet vakıfları gibi özelleştirilmiş dernek ve vakıflara hiçbir şekilde maddi yardımda bulunulmayacağına hüküm getirdi. Alınan bu kararla birlikte bu süre zarfında vakıf ve derneklere yardımların kesilerek belediye hizmetlerinin yalnızca bulunulan mevki proje ve hizmet harcamalarına yer verileceğini ifade ederek, vakıf ve dernekler gibi özel kuruluşlara ödenek çıkarılmayacağını ifade etti.

Geçmiş yıllarda ortak proje hizmeti olan veya olmayan fark etmeksizin toplum faydası gözetilerek özel dernek, yardım kuruluşları ve vakıflara çeşitli il ve ilçe belediyeleri tarafından ödenekler sağlanmaktaydı. Alınan yeni karar itibariyle özel vakıf ve dernek yardımlarının kesilmesi belediye hizmetlerine ağırlık verileceğine dair ışık yaktı.

Yardımlaşma dayanışma adı altında, esnaf yardımlaşma veya kültür dayanışma adı altında yapılan geçmiş yıllardaki yardımların ikili ilişkilerin bir emsali olarak yapıldığı ve çoğu yardımın yapıldığı dernek veya vakıfla herhangi ortak bir projenin yürütülmediğinin gözlemlenmesi sebebiyle Sayıştay yardımların kesilmesi kararını almıştır. Ayrıca Sayıştay bu kararında yardımların keyfi olarak yapılamayacağının da altını çizmiştir.

Exit mobile version