Site icon Haphukuk

KONKORDATO HABERLERİ

KONKORDATO HABERLERİ

Konkordato haberleri yeniden düzenlendi. Konkordato yayınlanması, hangi şirketlerin konkordato verdiği veya konkordatonun ne olduğu gibi konuları merak ediyorsanız, bu yazımız ilginizi çekebilir. Konkordato kelime anlamı olarak bir kişi, kurum veya kuruluşun gelir, gider, borç dengelerini sağlayamamasından dolayı sahip olduğu hakları mahkeme kararıyla devretmesi ya da kapatma kararı almasıyla bir onaylı bildiri yayınlamasına denir.

Corona virüs tedbirleri kapsamında özellikle 2020 yılı Mart ayı itibariyle kapanma kararları alınmış, devlet tarafından halk sağlığının gözetimi esasıyla sokağa çıkma yasakları ve hizmetleri kısmi olarak durdurulması kararı verilmişti. Vaka sayılarının sürekli artışı ile birlikte yoğun bakım doluluk oranları da göz önüne alınarak yasak ve kısıtlamalar oldukça uzun dönemlere yayılmış, birçok iş kolu ve işçi aynı zamanda da iş verenler oldukça büyük ölçüde zarara uğramıştır. Altından kalkılamayacak zarara uğrayan dev markalar bile bu zor dönemi atlatmakta belli sıkıntılar yaşadığı için hisse devri yapmışlar, daha kötü durumda olan marka devleri ise konkordato talebini belli hukuki organlara başvurarak gazeteler vasıtasıyla ilan etmişlerdir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Alüminyum fabrikası olan Teknik Alüminyum Sanayi Anonim Şirketi bile bu dönemde konkordato ilan etmek durumunda kalmış olup, Amerika Birleşik Devletleri tarafından sağlanan yatırımcılara hisse devrini gerçekleştirmiştir. Buna rağmen konkordato davası halen devam etmektedir. Ülke bazında birçok tekstil, alüminyum, mobilya ve ev gereçleri fabrikaları ham madde konusunda tedarik sıkıntısı yaşamaya devam etmekte olup, konkordato ilan sayısı her geçen gün artmaktadır.

Exit mobile version