Site icon Haphukuk

KİTLE İMHA SİLAHLARININ YAYILMASI

KİTLE İMHA SİLAHLARININ YAYILMASI

Kitle imha silahlarının yayılmasını durdurmaya ilişkin karar yayınlandı. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’nca yayınlanan resmi karar ve düzenlemelere ilişkin yayınlanan kararları merak ediyorsanız, düzenlemiş olduğumuz bu haber ilginizi çekebilir. Cumhurbaşkanlığı yakın zamanda 7262 Sayılı Kitle İmla Silahlarının Finansman Önlenmesi ’ne ilişkin komisyonu topladı. Düzenlenen bu komisyon Değerlendirme ve İş Birliği Komisyonu olarak adlandırıldı.

Komisyonun hemen akabinde ortak görüşülen ve neticesinde alınan karar gereğince Şubat 2021 tarih esasında yayınlanmış olan 3578 Sayılı Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı kararı Türkiye Cumhuriyeti İç İşleri Bakanlığı’nca resmi internet sayfasında yayınlanmış ve kamuoyuna duyurulmuştur. Bu toplantı neticesinde yayınlanmış olan karar şöyledir; Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 1718 Sayılı ve müteakip kararları ile 2231 Sayılı resmi kararların ve ekli kararların yürürlüğe girmesine, 7262 Sayılı Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansman Önlenmesine ilişkin kanunun kabulüne karar verilmiştir.

Verilmiş olan bu karar kanunun 2. Ve 3. Maddesi gereğince verilmiştir. 2. Madde Kitle İmha Silahlarını yayan kişi, kurum ve kuruluşların malvarlıkları dondurulmuştur. Malzeme tedarik etmeleri yasaklanmış; ithalat, ihracat ve transit geçişleri durdurulmuştur. 3. Madde ise Kitle İmha Silahlarının üretilmesi, paylaşılması, yayılmasını sağlama ve arttırma çabalarının yasak olduğunu ifade eden maddedir. Bütün bunlar nezdinde alınan karar toplumun huzuru ve kanun normallerine aykırı davranışlarda; ayrıca faaliyetlerde bulunan kişi, kurum ve kuruluşlar yine kanunlar nezdinde belirlenen kurallar çerçevesinde cezalandırmaya tabi tutulacaklardır.

Exit mobile version