Site icon Haphukuk

ELEKTRİK FATURASINDA YENİ DÖNEM

ELEKTRİK FATURASINDA YENİ DÖNEM

Elektrik faturasında yeni dönem başlıyor. Elektrik idaresi, elektrik faturalandırma ve ödemeleri minvalinde haberler görmek istiyorsanız, bu haberimiz ilginizi çekebilir. Son yıllarda faturalandırmada ücretlendirmenin sürekli artışı halkın hem cebini hem de aklını ciddi düzeyde zorlamaya başladı. Halk bu faturalandırma sistemi ve temel ücretlendirme düzeninin alt temelini merak ederken, evin enerji giderlerini hesaplamak ve nüfusa göre ihtiyacı karşılamak hayli zorlaşmaya başladı.

Elektrik Faturası Tarifeleri

Elektrik dağıtımının özelleşmesiyle ve enflasyonla da orantılı olarak artmaya devam eden faturalandırma, ücret ve servis hizmet bedelleri enerji harcama ve enerji hizmet bedeli, grafiklerini ters yönlü harekete geçirdi. Elektrik faturasında yeni dönem, vatandaş geçmiş yıllara oranla daha az enerji kullanmasına rağmen ödenen fatura meblağı ve hizmet bedellerinin cep yaktığından yakındı. Bu artışın temeline inmek isteyen araştırmacı ekip ise belli sebeplerden ötürü faturalarda artış gözlendiğini belirtti. Özelleştirilmiş dağıtım şirketlerine yapılan her ödemenin yüzde otuzunun dağıtım şirketine hizmet bedeli olarak yatırıldığı ortaya konuldu. Türkiye Enerji Dağıtım Şirketi’nin sunduğu faaliyet raporunda ise bu bedel elektrik kesintileri, bakım onarım hizmetleri, hizmet ulaştırma bedelleri olarak farklı başlıklar altında ele alındı. Buna karşın halk, her sene faturaların olması gerekenin aksine hizmet bedelleri dahil edilse bile fiyatların bu kadar uçuk olmaması gerektiğini ve gereksiz şişirilme yapıldığını savundu.

Yapılan elektrik faturası itirazlarına ise ekipler gönderilerek sayaç durumları, kaçak elektrik tespiti, elektrik tesisatının hasarlı olabileceği gibi durumlar incelendikten sonra değerlendirmeye alınacağı belirtildi.

Exit mobile version