Site icon Haphukuk

ADALET BAKANLIĞI DUYURULARI

ADALET BAKANLIĞI DUYURULARI

Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı duyurularından haberdar olmak istiyorsanız, bu başlığımız ilginizi çekebilir. Adalet Bakanlığı son zamanlarda çeşitli şartlar gözeterek Adalet Bakanlığı bünyesinde görevlendirilmek üzere çeşitli personel iş ve işe alım ilanları yayınlamaktadır. KPSS ve YDS gibi temel geçerliliği olan sınavlar başta olmak üzere, müracaat edilecek iş tanımının diploma ve genel bölge seçim koşullarını da karşılamak gerektiği belirtilmelidir.

19 Nisan 2021 tarihinde Adalet Bakanlığı Mütercim Tercümanlık mezunlarına yönelik yeni bir işe alım alanı oluşturdu. Temel şartlarını KPSS B grubu puan yeterliliğini sağlamak, ve YDS (Yabancı Dil Sınavı) kapsamında en az B puan düzeyinde yeterlilik sağlamak gerekmektedir. Özel şartları ise Adalet Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden görüntüleyebilir, e-devlet aracılığıyla da iş başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

KPSS P3 puan türüyle yapılacak olan bu başvuruda, KPSS puan kotası koyulmamakla birlikte ilan edilen pozisyonun on katı aday arasına girebilecek puan yeterliliğine sahip olmak gerekmektedir. Adaylar başvurularını internet üzerinden gerçekleştirebilecek; ilgili dosyaları da PDF veya JPG dosyaları halinde sisteme yükleyebileceklerdir. İstenen belgeler sırasıyla; YDS geçerli puanı aldığını gösterir resmi belge, fotoğraflı özgeçmiş, sağlık beyan örneği olmak üzere üç temel basamak belgesidir. Başvuru gerçekleştikten sonra, resmi web sitesinde sözlü sınava girmeye hak kazananlar da ilan edilecektir. Başvurusu kabul edilmeyen veya başvuru basamağını geçemeyen kişilere herhangi bir şekilde haber verilmeyecektir.

Exit mobile version